Kurssit ja kerhot 

Kerhotoiminta

Syksyn 2022 kerhotoiminta käynnistyy syyskuun aikana. Ilmoittelemme alkavista kerhoista täällä nettisivulla, FB-sivulla sekä Instagramissa. 

Kerhotoiminta on suunnattu alakouluikäisille 6-12 -vuotiaille lapsille. 

TOP-tehtävät -sivustolla lapset voivat itsenäisesti käydä tekemässä tehtäviä. Sivun yläreunan kuvaa klikkaamalla pääsee suoraan tehtäväsivustolle. 

4H-kerhot kokoontuvat koulujen lukuvuoden aikana. Viikottain kokoontuvissa monitoimikerhoissa harrastetaan monipuolisesti uusiakin taitoja oppien: Askarrellaan, leikitään, leivotaan, kokkaillaan, ulkoillaan...Kerho-ohjelman suunnittelussa kuunnellaan myös kerholaisten toiveita. Kerholaisten kanssa on tehty myös yhteisiä tutustumisretkiä: On mm. käyty ratkomassa mysteerihuoneen pulmia, tehty taidetta Taidekoululla sekä käyty suoretkillä Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa. Kankaanpäässä monitoimikerhoja järjestetään keskustassa, Lohikossa sekä Niinisalossa. 

Syksyllä 2020 aloitti uusia teemakerhoja:

Metsäsalapoliisit pujahtavat metsän siimekseen aistien johdattamina tutustuen luonnon pieniin ja suuriin ilmiöihin. Metsäsalapoliisit tutkivat luontoa -kerhossa tehdään retkiä lähimetsään itse tehden, leikkien, tutkien ja kokeillen. 

Ilmaisutaidon kerhossa tehdään mm. taidetta eri tekniikoilla. Syksyn aikana tehtiin myös lyhytfilmiä ja kevään aikana luvassa varmaankin myös improvisaatiota.  

Safkasankarit-teemakerhon tavoitteena on herättää kiinnostus yrittäjyyttä ja ruoan valmistusta kohtaan. Safkasankareissa lapset kokkaavat, leipovat ja järjestävät paikallisia tapahtumia ruoan ympärillä. Kerhossa opitaan itse tekemällä, tutkimalla ja kokeilemalla. Safkasankarit  oppivat tuotteiden ideointia, valmistusta, kehittämistä, hinnoittelua sekä markkinointia ja tuotteiden myyntiä. 

16-18-vuotiaiden 4H-klubi

Klubi on avoin kaikille 4H-nuorille, ohjelma suunnitellaan yhdessä ja osallistujat voivat olla ympäri Suomea, välillä on mukana ollut myös 4H-nuoria ulkomailta. Klubi suunittelee kokoontumisajat, -paikat ja teemat yhdessä. Jos kiinnostuit, kerro kiinnostuksesi tulla mukaan yhteydenottolomakkeella.

Kurssit ja koulutukset

13 vuotta täyttäneille nuorille järjestämme erilaisia koulutuksia ja osa näistä yhteistyössä oppilaitosten kanssa. 

Kaikkien alle 28-vuotiaiden nuorten, jotka tulevat työhön, työharjoitteluun tai TET-jaksolle 4H-yhdistykseen, tulee suorittaa Työt alkavat -kurssi. Kurssi perehdyttää sinut 4H-toimintaan, asiakaspalvelun perusteisiin ja työturvallisuuteen. Kurssi suoritetaan ennakkotehtävänä vastaamalla erillisessä lomakkeessa oleviin kysymyksiin. Vastaukset palautetaan omaan 4H-yhdistykseen.

Osaava kerhonohjaaja -koulutus on tarkoitettu toimintaamme mukaan tuleville uusille, ja miksei vanhoillekin, kerhonohjaajille. 

Ajokortti työelämään -kurssin jälkeen sinulla on paljon tietoa työelämästä. Kurssista on hyötyä TET-jaksolla ja sinulla on paremmat mahdollisuudet saada kesätöitä. Opit tietämään mm. oikeutesi, mutta myös velvollisuutesi. Kurssilta saat apuja työn hakemiseen sekä löytämiseen. 

Hygieniapassi  on tarpeen mikäli työskentelet elintarvikehuoneistossa ja käsittelet pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. 

Työelämäkursseja   järjestetään tarpeen mukaan. Kursseilla saat työelämätietoutta ja opit käytännön taitoja. Niiden jälkeen olet valmis työskentelemään 4H:n kautta esimerkiksi lastenhoitajana tai dogsitterinä.

4H-yrityskurssilta saat hyvät eväät oman 4H-yrityksen perustamiseen.  

Minkälainen kurssi sinua kiinnostaisi? Ota yhteyttä kankaanpaa@4h.fi tai 050 353 3721 ja katsotaan olisiko sinulle sopivaa kurssia tarjolla.