Ruokakoulu 2023

Ruokakouluun ovat tervetulleita kaikki 8–12-vuotiaat lapset. 
Ruokakoulu järjestetään 
päiväleirinä 5.-9.6. klo 9-15 Pohjanlinnan koululla. 
16 ensiksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan.

Ruokakoulun valtakunnallinen suositushinta on 70 euroa/osallistuja. Hintaan sisältyvät leiriviikon ohjelma, maatilaretki sekä ruokakoulun aikana nautittu ruoka ja juoma. Yhteiseen päätöstilaisuuteen osallistuvilta perheenjäseniltä peritään 10 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta kustannusten kattamiseksi.

Ruokakoulussa puuhataan ruoan parissa, kokkaillaan, koetaan ja opitaan uutta. Jokaisena leiripäivänä lapset valmistavat itselleen lounaan ja välipalan. Ruokakoulussa myös leikitään ja liikutaan joka päivä. Samalla opitaan, kuinka terveelliset valinnat ja liikunta vaikuttavat omaan hyvinvointiin.

Ruokakoulun ensimmäisenä aamuna järjestetään yhteinen aamupala lapsille ja huoltajille. Aamupalan yhteydessä esitellään ohjaajat ja kerrotaan viikon ohjelmasta. Jokaisen ruokakoulun ohjelmaan kuuluu maatilavierailu. Retkellä tutustutaan viljelijän ammattiin ja suomalaisen ruoan tiehen pellolta pöytään. Ruokakoulun huippuhetkiä on päätöstilaisuus, johon lasten vanhemmat ovat tervetulleita. Lapset valmistavat itse tähän tilaisuuteen kaikki tarjottavat. 

Ruokakoulujen ilmoittautuminen alkaa 1.3.2022 klo 10. 
Kankaanpään 4H-yhdistyksen Ruokakoulun hakulomakkeen löydät sivuston vasemmasta reunasta sekä täältä. 

Kesäkuussa aloittavat Ruokakoulut löydät kootusti sivuilta www.ruokakoulu.fi 
Tutustu Ruokakoulu-tarjontaan ja ilmoittaudu oman paikkakuntasi toimintaan mukaan.